Alertă. Viorica Dăncilă este Demisă. Premeirul a fost trădat de PSD. 2 octombrie ultima zi la Guvern
Ultima oră. Dăncilă promite sute de milioane de euro fermierilor români
Ultima Ora Politic Social

Sondaj. În ce instituții au încredere românii. Pe ce loc se află Guvernul Dăncilă

Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) și Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) a prezentat vineri rezultatele primului „Barometru de securitate energetică” din România, bazat pe o amplă cercetare sociologică realizată la nivel național de către INSCOP Research, scrie psnews.ro.

Sondaj. În ce instituții au încredere românii. Pe ce loc se află Guvernul Dăncilă 1 Sondaj. În ce instituții au încredere românii. Pe ce loc se află Guvernul Dăncilă 2

Potrivit Barometrului de securitate energetică, Armata este instituția în care românii au cel mai ridicat nivel de încredere, 64% declarând că au încredere mare și foarte mare în această instituție, urmată de Biserica cu 55,2%. Clasamentul încrederii este continuat de două instituții internaționale, respectiv NATO cu 52,5% încredere mare și foarte mare și Uniunea Europeana cu 51,4%.

Pe următoarele poziții se situează Academia Română cu 45,3%, Președinția cu 39,9%, Presa cu 33,7% și Poliția cu 33,2%. În Guvern au încredere multă și foarte multă 12,6% dintre români. Pe ultimele poziții se află Parlamentul cu 9,2% încredere multă și foarte multă și partidele politice cu 9%.

Conform Barometrului , trei sferturi dintre români (74,9%) cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 17,4% sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție bună. 7,7% nu știu sau nu răspund.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.