Ultimul sondaj cu privire la alegerile parlamentare. Răsturnare de situație în preferințele românilor
Sondaj de ultim moment. Ce aleg românii în cazul alegerilor anticipate
Ultima Ora Social

Sondaj de ultim moment. Ce aleg românii în cazul alegerilor anticipate

Liderii partidelor de opoziție vorbesc tot mai apăsat despre varianta alegerilor parlamentare anticipate. Un sondaj realizat de institutul ”Verifield” arată că PNL conduce în opțiunile electoratului, urmat de PSD și USR-PLUS, dar actualele partide de opoziție nu ar putea coagula o majoritate.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 28%, urmat de PSD cu 25% și USR-PLUS cu 23%. Datele de arată că PNL și USR-PLUS nu vor reuși să coaguleze o majoritate, dar nici PSD nu ar putea obține o majoritate, chiar dacă ALDE și Pro România ar reveni la sentimente mai bune.

În Parlament ar mai intra Pro România cu 8% și ALDE cu 6%. Trebuie menționat că cele două partide au încheiat o alianță pentru alegerile prezidențiale și este posibil ca și în alegerile locale și parlamentare să meargă împreună.

Conform sondajului, UDMR ar rata la mustață intrarea în Parlament, având doar 4%, în timp ce PMP se află la 2%. De asemeea, 4% dintre electori ar vota cu alte partide mai mici.

Sondaj de ultim moment. Ce aleg românii în cazul alegerilor anticipate 3

Cercetarea s-a făcut de institutul „Verifield” pe un eșantion de 1.000 de persoane, prin interviuri telefonice, la nivel național.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.