Șeful DSU, Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat
Ultima Ora Breaking News Sănătate Social

Șocant. Raed Arafat o atacă pe tânăra salvată de la înec de un profesor. SMURD nu a vrut să-i salveze viața

Raed Arafat, şeful DSU, a reacţionat după ce un bărbat, instructor de înot, a povestit modul în care a salvat de la înec o tânără de pe o plajă din Vama Veche, în timp ce echipajul SMURD care se afla în zonă nu intervenit.

Arafat spune că salvarea fetei trebuia să vină de la salvamari și nu de la echipajul SMURD care se afla la doar câțiva metri de locul incidentului.

„Domnul cu poză atașată a salvat o fată care era aproape să se înece la Constanța. Pentru asta nu pot decât să-l felicit și să-i mulțumesc!

Domnul însă s-a gândit să mai facă ceva și anume să atace pe rețelele de socializare și în media un echipaj SMURD aflat pe plajă că nu au intrat băieții în apă să o salveze pe față, apă despre care chiar el salvatorul spune că era să-l omoare.

Că să clarificăm, echipajele SMURD pe plajă nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acorda primul ajutor inclusiv inecatilor aduși la mal de salvamar. Nimeni nu poate pretinde că cineva care nu este pregătit să salveze un înecat să facă acest lucru numai că să satisfacă dorințele spectatorilor, ale mass-mediei și ale domnului director de la CSM Bacău.

Într-un alt caz asemenator la București, un paramedic SMURD a intrat în apă rece că să salveze o persoană înaintea că scafandrii să ajungă, însă paramedicul știa să înoate și decizia a fost a lui să facă acest gest eroic punându-și viață în pericol din cauza temperaturii scăzute a apei atunci.

Obișnuință din ultima perioada de a da în salvatori cu orice ocazie și fără motive întemeiate va avea costurile ei în viitor.

Noi transformăm încetul cu încetul meseria în care întră oamenii pentru a salva vieți și pentru a deveni salvatori intr-o meserie riscantă și neplăcută din punct de vedere social prin atacurile ieftine și nejustificate care le adresăm salvatorilor fără motive întemeiate, iar jurnaliștii care fug după știri de senzație că să le răspândească fără măcar să înțeleagă de desupturile poveștii sunt printre primii vinovați în transformarea despre care vorbeam mai sus!”, a scris Raed Arafat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.