Nicu Covaci umulit în România
Nicu Covaci umulit în România
Exclusiv Ultima Ora

ȘOCANT. FOTO-VIDEO. Nicu Covaci, fondatorul şi liderul formaţiei Phoenix a rămas fără pensie la 75 de ani.

Fondatorul şi liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, în vârstă de 75 de ani, a fost înștiințat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor că nu are dreptul la pensie.

Nicu Covaci nu a obţinut atestatul de compozitor, care i-ar fi permis să fie admis în UCMR și să primească pensie.

„Eu nu am o pensie, deși am adus țării acesteia milioane. Sunt umilit, trebuie să mă duc zilele astea la Uniunea Compozitorilor, să dau examen de compozitor.

După 50 de ani în care am compus atâtea piese și au încasat bani de pe urma lor, mi-au dat și mie o mică părticică, este drept.

Dar ei nu-și pun întrebarea că atâta timp au încasat niște bani de la mine, pe piese compuse de mine, iar acum vor să mă pună să demonstrez că sunt compozitor.

Nu este nimic, o să mă duc să dau examen, poate o să pic”, declara artistul la Realitatea în decembrie 2022.

Nicu Covaci nu a trecut examenul la UCMR și a pierdut pensia

Pe data de 13 martie, Nicu Covaci a primit decizia UCMR, semnată de vicepreşedintele Nicolae Gheorghiță, conform căreia nu a fost admis ca membru al instituţiei din cauza nepromovării examenului de admitere, conform comentator.ro.

„Stimate domnule Nicolae Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat prin regulament candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR.

În conformitate cu Statutul și Regulamentele UCMR, Biroul executiv a dispus informarea Dvs. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR.

Nicolae Gheorghiță

Nicu Covaci a fost lăsat fără pensie
Nicolae-covaci-nu-a-fost-primit-in-uniunea-compozitorilor-si-muzicologilor-din-Romania

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.