ȘOCANT! Ministrul UDMR al sportului, Eduard Novak, atac la Ana Maria Popescu, după argintul de la Tokyo 1
Exclusiv Sport Ultima Ora

ȘOCANT! Ministrul UDMR al sportului, Eduard Novak, atac la Ana Maria Popescu, după argintul de la Tokyo

Ana-Maria Popescu a afirmat, sâmbătă, după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, că speră ca această performanţă să fie suficientă astfel încât să fie asigurat un buget pentru viitorul scrimei româneşti.

„Sper ca de data asta să fie suficient, să nu mai fie ca data trecută când am pierdut aurul. Sper ca de data asta să fie mai bine şi să asigure un buget de bun simţ pentru viitorul scrimei româneşti”, a declarat Ana-Maria Popescu.

În replică, Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, UDMR, a afirmat, duminică, la stadionul Arcul de Triumf, că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

„După părerea mea şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur.

Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Novak.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.