Șoc pentru Dragnea. Orban i-a dat Decisiva. Fostul șef al PSD nu mai scapă de pușcărie 5
Ultima Ora Breaking News Externe Justiție Politic

Șoc pentru Dragnea. Orban i-a dat Decisiva. Fostul șef al PSD nu mai scapă de pușcărie

Observaţiile transmise CEDO de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României şi în alte cauze similare au fost retrase, pentru că erau formulate ”în detrimentul intereselor statului român”.

”Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observaţiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, domnul Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României şi în cauzele având obiect similar cu respectiva cauză. Decizia a fost luată, pe baza argumentaţiei Direcţiei Agent Guvernamental din cadrul MAE, întrucât respectivele observaţii au fost întocmite cu nerespectarea procedurilor de lucru ale direcţiei de specialitate menţionate din MAE, fiind formulate în detrimentul intereselor statului român şi cu nesocotirea punctelor de vedere transmise de autorităţile naţionale cu competenţe în domeniul de referinţă”, anunţă MAE.

Totodată, a fost solicitat Curţii să permită transmiterea de noi observaţii în aceste cauze, care să reflecte prevederile legale şi practica naţională în materie.

Viorel Mocanu a demisionat din fucnţie în luna august.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii