Simpozion dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz, 19 iunie 2019 1
Simpozion dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz, 19 iunie 2019
Ultima Ora Social

Simpozion dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz, 19 iunie 2019

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Sionistă din România, organizează un simpozion dedicat Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz.

Evenimentul va avea loc miercuri, 19 iunie 2019, ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv (Beit Amot Mishpat, Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6).

Programul evenimentului se va desfășura în limba română și va cuprinde:

Moderator: Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv

Marco Maximilian Katz, vicepreședinte al Asociației Sioniste din România: Despre ediția 2019 a Marșului Memoriei de la Cluj la Auschwitz – concluzii și perspective

Proiecții de fragmente video și fotografii de la ediția 2019 a Marșului Memoriei, realizate de Dr. Irina Airinei Vasile, cercetător și președinte al Asociației Anima Fori.

Mesajul prof. Tiberiu Roth, președintele Asociației Sioniste din România

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

“Marșul Memoriei, de la Cluj la Auschwitz” este un eveniment de conștientizare a publicului larg privind istoria Holocaustului. Marșul a fost organizat în perioada 16-20 mai 2019 de către Asociația Sionistă din România (ASR) în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România și Fundația Caritatea, și a fost dedicat comemorării a 75 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Nordul Transilvaniei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.