Cel mai mare târg de meșteșugari din țară are loc în acest weekend în Sibiu. Peste 250 de meșteri vor fi acolo
Sfânta Marie, sărbătorită la un târg la Muzeul Satului din Capitală
Ultima Ora Social

Sfânta Maria, sărbătorită la un târg la Muzeul Satului din Capitală

Un Târg de Sfânta Maria, cu meșteri populari, ateliere și concerte, va avea loc, sâmbătă și duminică, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul își propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc în preajma sărbătorii Nașterii Maicii Domnului (8 septembrie), denumită popular și Sântă Maria Mică și care marchează sfârșitul verii și începutul toamnei.

Vizitatorii vor avea ocazia să se reîntâlnească cu renumiți meșteri populari, colecționari și artiști plastici, să achiziționeze cele mai frumoase creații ale lor și chiar să realizeze obiecte proprii, podoabe populare și păpuşi lipoveneşti, la atelierele cu participare gratuită.

Sâmbătă şi duminică, Muzeul Naţional al Satului va găzdui, de la ora 17.00, un concert sub genericul „Oraşul cântă!”, cu participarea Corului de copii Cantus Mundi și Simfonia Mundi, în parteneriat cu renumitul Cor Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate cu prilejul Festivalului Internaţional „George Enescu” (31 august – 22 septembrie).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.