farmaciile Help Net
Farmaciile Help Net
Social Ultima Ora

Vaccinare antigripală – un nou serviciu în farmaciile Help Net

Help Net salută inițiativa Ministerului Sănătății de a derula în farmacii un program pilot de vaccinare împotriva gripei sezoniere și își anunță participarea la program, cu respectarea strictă a Ghidului de vaccinare în farmaciile comunitare.

Astfel, 12 farmacii Help Net au fost special autorizate pentru desfășurarea activității de vaccinare, iar farmaciștii Help Net implicați în proiect au participat la cursurile de pregătire postuniversitară în vaccinarea împotriva gripei sezoniere organizate de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

În acest mod, persoanele care doresc sa se imunizeze împotriva virusului gripal au posibilitatea să se vaccineze într-un mod accesibil și sigur.

Vaccinare în farmaciile Help Net
Vaccinare în farmaciile Help Net

Cele 12 farmacii Help Net participante sunt prevăzute cu spații dedicate activității de vaccinare menite să asigure siguranța și confidențialitatea procesului. De asemenea, farmaciile sunt dotate cu truse medicale de prim ajutor, recipiente speciale pentru deșeuri medicale și echipament de protecție.

„Am răspuns întotdeauna pozitiv la inițiativele autorităților de a crește adresabilitatea pacientului român la servicii de sănătate de calitate și ne bucurăm că ne putem implica alături de Ministerul Sănătății în acest program de sănătate publică.

Un nou serviciu la Help Net
Un nou serviciu la Help Net

Suntem conștienți de importanța rolului pe care farmacia și farmacistul îl au în comunitate și considerăm că putem face mai mult pentru pacienții noștri și putem dezvolta practicile noastre astfel încât să creștem calitatea serviciilor și accesibilitatea pacienților noștri la asistență medicală superioară.

Farmacia este un furnizor important de servicii de sănătate, și aceasta este viziunea grupului nostru”, a spus Nikolay Kolev, Managing Director Farmexim/ Help Net.

Este necesar ca pacienții care doresc să beneficieze de administrarea vaccinului antigripal în Farmaciile Help Net autorizate să prezinte o recomandare medicală pentru vaccinare împotriva gripei sezoniere.

De asemenea, vaccinarea se va putea efectua în urma unei anamneze minimale, care să identifice eventualele contraindicații sau precauții la vaccinare și este necesar ca pacientul să mai fi efectuat cel puțin o astfel de vaccinare în anii anteriori.

Farmacistul va administra vaccinul în urma obținerii de la pacient a consimțământului informat. De asemenea, având în vedere că vaccinurile sunt produse care necesită condiții speciale de manevrare și transport, vor fi administrate doar vaccinuri din stocul propriu al farmaciei, pentru a se asigura respectarea lanțului de frig.

Începând cu 17 ianuarie 2023, serviciul de vaccinare antigripală este disponibil în farmaciile Help Net autorizate, lista acestora și programul fiind disponibile pe https://www.helpnet.ro/centre-de-vaccinare-antigripala.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.