SENZAȚIONAL. 10.000 de euro despăgubire primită de la soț în monede mici încărcate în 13 saci
Ultima Ora Externe

SENZAȚIONAL. 10.000 de euro despăgubire primită de la soț în monede mici încărcate în 13 saci

SENZAȚIONAL. 10.000 de euro despăgubire primită de la soț în monede mici încărcate în 13 saci

Un indonezian condamnat în cadrul unei proceduri de divorţ la plata unei sume echivalente cu 10.000 de euro către fosta sa soţie a ales să o plătească în monede mici, încărcate în 13 saci de pânză, cu o greutate totală de 890 de kilograme, informează AFP.

Dwi Susilarto a ajuns la tribunalul din centrul insulei Java cu o mică camionetă în care încărcase sacii şi cu ajutorul a doi prieteni şi a unei roabe a făcut mai multe drumuri între parcare şi sala de judecată pentru a aduce în faţa instanţei întreaga sumă, a declarat avocatul său vineri.

Litigiul viza valoarea despăgubirilor – incluzând pensia alimentară – pe care bărbatul trebuia să o plătească după nouă ani de separare de soţia sa, cu care are doi copii. Susilarto a fost iniţial condamnat la plata de 43 de milioane de rupii (2.590 de euro), însă fosta lui soţie, Hemi Setyowati, a făcut apel şi a obţinut în final suma de 178 de milioane de rupii (10.730 euro).

Nemulţumit de decizie, bărbatul a decis să plătească 153 de milioane de rupii (9.220 euro) în monede de 1.000 de rupii (0,06 euro), iar restul în bancnote.

În instanţă, bărbatul a fost la un pas să se încaiere cu avocatul femeii, care a refuzat să numere suma, acuzându-l pe Susilarto că doreşte să îşi umilească deliberat fosta consoartă, care a acceptat, totuşi, banii.

Susilarto, remunerat cu un salariu mic în calitate de funcţionar public, a declarat că a trebuit să recurgă la prieteni pentru a strânge suma datorată fostei soţii.

Familia şi prietenii i-au dat cea mai mare parte din bani în monede mici, a precizat avocatul acestuia, declarându-se şi el surprins de metoda de plată.

Preşedintele tribunalului a solicitat angajaţilor să numere monedele, ceea ce va dura, potrivit acestuia, o săptămână.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.