Alertă. Theresa May a demisionat
Ultima Ora Externe

Se decide soarta românilor din Marea Britanie. Theresa May va discuta joi cu Jean-Claude Juncker la Bruxelles

Premierul britanic Theresa May va călători joi la Bruxelles, unde va discuta cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a informat marți purtătorul de cuvânt al Executivului UE, relatează site-ul agenției Reuters.

Premierul britanic Theresa May a afirmat că dorește să obțină de la UE anumite schimbări ale condițiilor acordului de Brexit, pentru a obține aprobarea Parlamentului de la Londra, însă Bruxellesul a indicat în repetate rânduri că dorește să ajute la clarificarea anumitor aspecte, însă înțelegerea nu este renegociabilă.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.