Viorica Dăncilă
Ultima Ora Politic

Se coace noul Guvernul Viorica Dăncilă. Cine pleacă, Cine rămâne

Se coace noul Guvernul Viorica Dăncilă. 

Demisia lui Mihai Tudose din funcția de premier al României a adus după sine căderea întregului Executiv, adică a tuturor miniștrilor pe care acesta i-a avut în subordine.  Viorica Dăncilă a fost desemnată de președintele Iohannis să formeze în cel mai scurt timp un Guvern,astfel încât la începutul lunii viitoare noii miniștrii să se apuce de treabă.

În rândul social-democraților au început deja luptele pentru posturile de miniștrii, fiecare tabără dorind să aibă un om măcar în noul Exectuiv.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat clar că nu va avea loc o restructurare a Guvernului, acesta rămânând tot cu 24 de ministere. Surse din PSD spun că unii miniștrii ar putea fi revocați din funcție,în urma unor evaluări făcute în partid,dar și în funcție de afinitățile pe care aceștia le au față de unii sau de alții dintre liderii partidului.  „Fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. Dacă îi propunem (n.r: Vioricăi Dăncilă) ca un ministru să rămână, va fi cu argumente serioase, dacă nu, va fi tot pe baza unei evaluări serioase”, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a mai spus că miniştrii vor fi stabiliţi în forurile partidului, nu va veni premierul cu echipa sa. „Componenţa guvernului se discută în structurile statutare, orice premier are drept de veto. Nu poţi să vii în faţa partidului să spui asta e echipa mea”

Singurii,până la această oră,doar ALDE e aproape sigur că își va păstra același număr de portofolii în viitorul Guvern.

Printre cei care nu vor mai avea portofolii în Cabinetul Dăncilă se numără conform unor surse ministrul finanțelor Ionuț Mișa,cel al Educației Liviu Pop dar și actualul deținător al portofoliului de la sănătate Florian Bodog. Unii pesediști nu i-ar mai dori nici pe Gabriel Petrea de la dialog social, pe Marius Dunca de la tineret și sport sau pe Lucian Romașcanu de la cultură, aceștia fiind apropiați ai unor lideri care nu și-au dorit plecarea lui Mihai Tudose. Ca sigură este dată plecarea lui Felix Stroe de la transporturi și a lui Maius Nica de la fonduri europene.

Își vor păstra cel mai sigur portofoliile Olguța Vasilescu, Petre Daea, Mihai Fifor care va primi și rangul de vice-premier sau Carmen Dan.

citește și :Premierul desemnat Viorica Dăncilă ”Aştept să avem votul în Parlament”

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.