Școli închise în București pentru alegerile europarlamentare. Când se vor suspenda cursurile
E dezastru în educație. Bugetul a fost redus cu un miliard
Ultima Ora Social

Școală inundată cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Au lăsat-o fără acoperiș

O școală din Arad a fost inundată, fiind afectate sălile de clasă și mobilierul, după ce muncitorii unei firme au decopertat clădirea pentru a reface acoperișul, iar între timp a plouat puternic în oraș. În aceste condiții, elevii ar putea începe anul școlar într-un alt spațiu.

Șeful Inspectoratului Școlar Arad, Anca Stoenescu, a declarat, luni, MEDIAFAX, că incidentul a avut loc vineri. În urma unei ploi puternice, clădirea Școlii Gimnaziale „Caius Iacob”, aflată în cartierul Micălaca din orașul Arad, a fost complet inundată, după ce muncitorii unei firme de construcții au decopertat clădirea pentru a reface acoperișul, dar între timp a plouat puternic.

„A fost decopertat acoperișul, a fost lăsat așa vineri, iar în urma furtunii, sâmbătă dimineața, am fost informată de directorul adjunct al școlii gimnaziale că s-a inundat toată clădirea: parter, etaj, absolut toate sălile de clasă. Am luat legătura cu primăria, a trimis acolo constructorul, care nu și-a asumat că va remedia situația până în 9 septembrie. Sunt clasele de la ultimul etaj inundate, apa a ajuns și la parter, la instalația electrică, mobilierul este distrus. Este incredibil ce se poate întâmpla”, a afirmat Anca Stoenescu.

În aceste condiții, conducerea Inspectoratului Școlar Arad ia în calcul posibilitatea relocării celor câteva sute de elevi din clasele 0 – VIII într-un alt spațiu pentru o perioadă de cel puțin o săptămână, dacă imobilul nu va fi reparat până la începerea noului an școlar.

„Inspectoratul Școlar Arad va prelua această problemă în vederea relocării copiilor pentru ca să începem cu 9 septembrie deschiderea anului școlar. Vom discuta cu Școala Regina Maria, să vedem cum vom reloca copiii pentru o săptămână sau două pe program de după-masa și ținem aproape și monitorizăm problema vizavi de constructor, pentru că beneficiarul reabilitării este Primăria Arad. Noi aici nu putem interveni, în contractul lor. Noi putem interveni pentru bunul mers al lucrurilor și pentru relocarea și desfășurarea activității în siguranță a elevilor noștri. Nu putem să lăsăm așa lucrurile”, a explicat Anca Stoenescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.