A VII-a ediție a Târgului Agriteq din Doha, Qatar-promovare a agriculturii și a produselor românești
Veste proastă pentru agricultori. S-au epuizat fondurile de irigații
Ultima Ora Social

Schimbări în agricultura românească. ”Să producă mai multe produse pentru propriul consum”

Deputatul PSD, Florinel Stancu, membru al Comisiei pentru industrii şi servicii, a susţinut miercuri, 27 februarie 2018, prin intermediul unei declarații politice, că România nu trebuie să mai fie o piață de consum pentru alte state și că agricultura românească trebuie să producă mai multe produse pentru propriul consum.

”Deputatul social-democrat a declarat că actualul Guvern a luat cele mai multe măsuri pentru a sprijini fermierii români să se dezvolte și că sunt necesare programe care să stimuleze agricultorii să transforme recoltele în produse cu valoare adăugată.

“Când spui că susții agricultura românească spui, automat, că susții fermierul sau producătorul român. Toate programele Partidului Social Democrat au fost gândite ca să-i sprijine, în primul rând, pe cei care produc în România. Că ne place, că nu ne place, că place unora sau nu, cred că acest Guvern a luat cele mai multe măsuri în sprijinul fermierilor români. Sigur că, pe termen scurt, pot fi identificate probleme, sau pot fi găsiți vinovați că lucrurile nu merg perfect, dar sunt convins de faptul că s-au luat măsuri ca ei, fermierii români, să crească și să se dezvolte mai mult decât o făceau înainte”, a declarat Florinel Stancu.

Deputatul a mai precizat că un aspect foarte important asupra căruia toată clasa politică trebuie să se gândească este cel al balanței comerciale.

“Există însă un aspect la care clasa politică trebuie să se gândească cu mai multă

responsabilitate decât s-a gândit până acum și acesta este balanța comercială a României pe produse alimentare. Este inadmisibil să continuăm să acordăm subvenții, plăți directe, investiții de 2,5 miliarde de euro anual și să constatăm că avem un deficit de balanță comercială de 1,3 miliarde de euro pe mâncare la sfârșit de an. Pur și simplu nu ne face cinste ca stat cu o suprafață arabilă atât de mare.

Eu cred că România poate mai mult. În acest sens, trebuie să stimulăm agricultorii români să prelucreze mai mult din recolta pe care o produc, din animalele pe care le cresc. Și nu o spun deloc să fac un exercițiu rhetoric”, a precizat Stancu.

În încheiere a anunțat că a trimis o întrebare domnului Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe tema campaniilor naționale de promovare a produselor agricutorilor români, iar pe viitor speră ca ministerul să identifice noi oportunități de finanțare pentru cei care vor să prelucreze materia primă obținută din agricultură.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Florinel Stancu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii