Scandalul medicului italian fals continuă. Martorii au fost chemați la audieri
Ultima Ora Sănătate

Scandalul medicului italian fals continuă. Martorii au fost chemați la audieri

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat, luni, percheziții la DSP București, fiind vizate patru persoane, între care 3 funcționari ai instituției și un consilier juridic, acuzați că ar fi acordat pentru doi italieni coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale față de patru persoane, din care trei având calitatea de funcționari în cadrul DSP București”, se arată într-un comunicat transmis de către reprezentanții parchetului.

Astfel, în cursul zilei de luni, au fost aplicate mai multe mandate de percheziție la sediul DSP.

„În cursul anului 2018, cei trei funcționari din cadrul DSP București au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetățenie italiană au calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete. Cu privire la cea de-a patra persoană s-a reținut că în calitate de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetățenie italiană, a înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete și a falsficat mai multe înscrisuri, prin care se atesta, în mod fals, că au fost depuse la dosarele sus menționate toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă”, se arată în sursa citată.

Unul dintre medicii italieni este Matteo Politi, chirurg fals care opera în clinici private.

Procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian Matteo Politi, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii