Scandal uriaș între Ponta și Tăriceanu. Mircea Diaconu primește Decisiva 5
Ultima Ora Politic

Scandal uriaș între Ponta și Tăriceanu. Mircea Diaconu primește Decisiva

Prim-vicepreședintele Pro România, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că refuză să fie coordonator al campaniei lui Mircea Diaconu, conform mediafax.ro. Mircea Diaconu primise promisiuni de susținere atât de la Victor Ponta, cât și de la Călin Popescu Tăriceanu.

Norica Nicolai și Sorin Cîmpeanu ar urmă să coordoneze campania alianței ALDE – Pro Romania. Pe de altă parte, prim-vicepreședintele Pro România, Sorin Cîmpeanu, a declarat că discuțiile au vizat că el să fie co-președinte al alianței, alături de Norica Nicolai, și nu doar coordonator al campaniei pentru prezidențiale.

„Dacă cineva își închipuie că eu voi acceptă un post de coordonator campanie, se înșeală amarnic. N-ai cum. Doar dacă îmi ia Dumnezeu mințile. Protocolul nu este semnat, este în curs de redactare. Dacă cumva, cineva va încerca să propună această titulatura, nu de co-președinte a alianței electorale, ci de coordonator campanie, în cazul acesta vor trebuie să-ți găsească pe altcineva. Eu asta nu pot fi. Cu tot dragul pentru orice minunat candidat”, a explicat Sorin Cîmpeanu, marți, pentru Mediafax.

Acesta a adăugat că un co-președinte al unei alianțe are și alte atribuții decât un coordonator de campanie. Cîmpeanu a mai spus că nu a semnat încă protocolul, însă va vedea ce va conține documentul, dacă va face referire la funcția de co-președinte sau coordonator al campaniei.

„Un co-președinte de alianța electorală are și alte atribuții la care nu aș vrea să mă refer acum la ele, dar să ne gândim de exemplu explorarea unor posibilității viitoare de colaborare sau nu. Sunt și alte alianțe, nu numai cele electorale. Sunt alianțe politice, de tot felul. Atunci când ești co-președintele unei alianțe electorale înseamnă că ai mandat să vezi și mai departe ce faci. Plus că eu sunt și vicepreședinte al partidului. Eu nu am semnat protocolul. Când o să-l semnez atunci va fi foarte clar: dacă sunt co-președinte al alianței electorale, așa cum am discutat, îl semnez și voi fi împreună cu Norica Nicolai. Dacă este orice altceva, vor apărea alte nume, cel puțîn de la Pro România pentru că eu nu întru în povestea asta”, a conchis Cîmpeanu.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au anunțat susținerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii