SCANDAL IMENS ÎN TVR. ORGANIZATORII EUROVISION 2019 SUNT ACUZAȚI CĂ AU MĂSLUIT CONCURSUL PENTRU PRIETENI
Ultima Ora Social

Scandal! TVR recunoaşte că a încălcat legea

Conducerea TVR recunoaşte oficial, prin răspunsul transmis Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind, că a încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă prin faptul că a organizat mai multe concursuri de angajare în lipsa delegatului din partea sindicatului reprezentativ.

„Prin acest răspuns, conducerea TVR recunoaşte oficial încălcarea prevederilor art. 22 din Contractul Colectiv de Muncă potrivit căruia ‘La concursurile sau examenele organizate de angajator în vederea angajării sau promovării în muncă va participa în Comisia de concurs, ca membru cu drepturi depline, un delegat din partea sindicatului reprezentativ, cu competenţe în domeniul respectiv’. Amintim că în data de 24 iunie 2019 prin Registratura Generală a SRTV şi apoi în şedinţa Consiliului de Administraţie, s-au depus oficial documentele care atestă reprezentativitatea Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind la nivel de sector şi, implicit, potrivit Legii nr. 62/2011, la nivel de unitate, iar membrii CA au luat act de acest lucru şi au admis, prin vot, prezenţa reprezentanţilor organizaţiei la şedinţele CA. Mai mult, Federaţia FAIR-MediaSind şi-a însuşit oficial prevederile CCM în vigoare, ceea ce înseamnă că acest document îşi va produce efectele până la data expirării, 31 decembrie 2019, iar partener social devine noua organizaţie reprezentativă”, se menţionează în comunicatul transmis de MediaSind, preluatv de Agerpres.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor acuză SRTv că ar contina seria de diversiuni menite să denigreze MediaSind. De asemenea, SRJ MediaSind consideră că SRTv a încheiat un contract ilegal cu actuala casă de avocatură care reprezintă Televiziunea Română, deoarece instituţiilor publice care deţin departament juridic le este interzis să achiziţioneze servicii de avocatură externe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.