Spitalul Universitar din Capitală
Spitalul Universitar din Capitală
Ultima Ora Sănătate Social

Scandal la Spitalul Universitar. Pacienți scuipați și jigniți de asistente

Mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce le vorbesc urât pacienților şi îi umilesc, imaginile fiind postate pe reţele de socializare.Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, joi, că a fost convocată deja o comisie de disciplină în acest caz.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt filmate când le vorbesc urât pacienților din salon, se răstesc la aceștia și chiar îi umilesc.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a privit cu greu acele imagini și că astfel de comportamente nu trebuie tolerate. „Mi-a venit greu să mă uit, idee este următoarea. Nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocație să îngrijească pacienții nu are ce căuta în sistemul sanitar”, a precizat ministrul.

Sorina Pintea a informat, în același context, că a fost deja convocată Comisia de Disciplină pentru ziua de vineri, urmând ca aceasta să stabilească și sancțiuni care vor fi aplicate personalului în cauză, spunând că, personal, crede că desfacerea contractului de muncă este cea mai bună soluție.

„Conducerea spitalului a convocat Comisia de Disciplină pentru mâine dimineață (vineri – n.r) care va stabili sancțiunile. Din punctul meu de vedere, sancțiunea trebuie să fie cea mai drastică, desfacerea contractului de muncă”, a spus ministrul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.