Gărzile nu sunt recunoscute ca vechime în muncă. „PSD continuă batjocura la adresa cadrelor medicale”
Scandal la Facultatea de Medicină din Oradea. Decanul este condamnat la închisoare pentru omor
Ultima Ora Social

Scandal la Facultatea de Medicină din Oradea. Decanul este condamnat la închisoare pentru omor

Decanul Facultății de Medicină și Farmacie a Universtății Oradea, Marius Adrian Maghiar, a fost condamnat de Judecătoria Oradea la 2 ani de închisoare cu amânare pentru ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă.

Potrivit hotărârii magistraților Judecătoriei Oradea, Marius Adrian Maghiar este obligat să presteze muncă neplătită în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile în cadrul Primăriei municipiului Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea.

„Judecătoria Oradea stabileşte în sarcina inculpatului Maghiar Marius Adrian pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Amână aplicarea pedepsei de 2 ani închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii. Impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile în cadrul Primăriei municipiului Oradea sau în cadrul Mânăstirii Sfintei Cruci din Oradea. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărâre.

De asemenea, instanța a decis că Marius Adrian Maghiar trebuie să respecte măsuri de supraveghere și să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bihor la date stabilite, să comunice schimbarea locului de muncă sau informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Decizia instanței nu este definitivă.

Părţile civile din dosar au renunţat la pretenţiile civile formulate.

Maghiar a fost trimis în judecată în anul 2018, după ce a fost acuzat de malpraxis în cazul unei paciente din localitatea Marghita pe care a operat-o la un spital privat și care murit la o săptămână după intervenţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.