10.000 de copii nu și-au primit bursele școlare de 3 luni
Ultima Ora Social

Scandal într-o școală din țară. O elevă a fost pusă să se tundă în fața clasei

O elevă de la Școala „Vasile Lucaciu” din Carei, județul Satu Mare, care și-a decolorat șuvițe din păr, a fost pusă de o profesoară să se tundă în fața clasei. La o școală din județ, părinții reclamă că le sunt bătuți copiii de femeia de serviciu, conform mediafax.ro

Polițiștii din Satu Mare s-au autosesizat și au deschis dosare penale după ce, în spațiul public au apărut informații privind rele tratamente și violență asupra unor elevi de la două școli din județ.

Într-unul dintre cazuri, la Școala „Vasile Lucaciu” din Carei, o profesoară este acuzată că ar fi pus-o pe o elevă din clasa a cincea să se tundă în fața clasei pentru că avea șuvițe decolorate. Într-un alt caz, la Școala Gimnazială din Pomi părinții reclamă că elevii sunt loviți cu o nuia de femeia de serviciu.

Și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare verifică cele două situații reclamate de părinți.

„La școala din Pomi a început ancheta duminică, domnul inspector general a luat legătura cu doamna director, s-a constituit o comisie de cercetare pentru că acolo au profesori din comună, s-a autosesizat și poliția, aici părinții reclamau că elevii ar fi fost loviți cu o nuia, în palmă, de către femeia de serviciu din școală. La Școala Vasile Lucaciu din Carei s-a constituit în cursul zilei de azi (luni – n.r.) comisia de cercetare care să stabilească cine este vinovat. Acolo este acuzată o profesoară că ar fi determinat-o pe o elevă de clasa a cincea să se tundă pentru că avea șuvițe decolorate. Se fac cercetări, așa cum prevede regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, Statutul Elevului, Legea Educației care se referă și la statutul profesorului iar în funcție de rezultate se vor stabili și sancțiunile, dacă este cazul”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adriana Dinga, reprezentantul IȘJ Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Florentina Nagy, a confirmat că se fac cercetări în două dosare privind cazuri de violență în care au fost implicați elevi de la Școala Gimnazială Pomi și de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei.

„În ambele cazuri poliția s-a autosesizat, pentru cel de la Carei s-a deschis un dosar de cercetare pentru rele tratamente aplicate minorului, iar pentru cel de la Școala din Pomi s-a deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii de loviri sau alte violențe”, a declarat reprezentantul IPJ Satu Mare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii