Sărbătoare creștină. Sfântul care a fost amant și slugă
Ultima Ora Social

Sărbătoare creștină. Sfântul care a fost amant și slugă

Sărbătoare creștină. Sfântul care a fost amant și slugă

Sfântul Mucenic Bonifatie este pomenit în calendarul creştin ortodox și greco-catolic la 19 decembrie.

A trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305), fiind rob al unei femei din aristocraţia romană, pe nume Aglaia, fiica prefectului Romei. Aceasta fiind tânără şi frumoasă, având multă avere ce-i rămăsese de la părinţi, ducea o viaţă liberă şi trăia cu tânărul său slujitor, Bonifatie.

Sfântul Mucenic Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini şi îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiţi. La fel şi stăpâna lui era milostivă şi avea evlavie către Sfinţii Mucenici.
După un timp, viaţa lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaia, a mers în ţinutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir (persecuţiile erau la apogeu), căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri şi ajutor.
Ajuns acolo şi văzând râvna şi credinţa mucenicilor, se converteşte şi este el însuşi dat pe mâinile călăilor. A fost chinuit şi decapitat, trupul său a fost răscumpărat cu bani mulţi de Aglaia şi înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaştele sfântului mucenic.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.