Șapte bărbați străini au fost prinși cu droguri de mare risc pe Aeroportul din Cluj-Napoca 1
Ultima Ora Justiție

Șapte bărbați străini au fost prinși cu droguri de mare risc pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Șapte străini au fost depistați de polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Cluj-Napoca în timp ce avea ascunse în bagaj sau chiar asupra lor cantitați importante de substanțe interzise, susceptibile ca droguri de mare risc, pe care ar fi intenționat să le introducă în România, arată Poliția de Frontieră. Din primele declarații persoanele în cauză au declarat că veneau în vizită în țara noastră iar substanțele erau pentru consum propriu.

Șapte bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 32 de ani originari din Spania, Italia, Lituania, Marea Britanie şi Rusia au fost prinși în perioada 2-4 octombrie la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj—Napoca. Aceștia au venit la Cluj din direcții diferite, precum Barcelona, Londra, Bergamo și Varșovia. Aceștia au acționat în baza unei analize de risc, persoanele respective au fost selectate în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra bagajelor acestora, fanatik.ro.

„Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în genţile de mână sau bagajele de cală, mai multe tipuri de substanţe interzise: şase pastile de culoare verde fluorescent, susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy/MDMA), şase ţigarete de tip joint confecţionate artizanal, ce conţin substanţe vegetale de culoare verde-olive susceptibile a fi marijuana, patru grame de substanţă vegetală, având culoarea maro, susceptibilă a fi haşiş, 26 de pastile ecstasy, o substanţă fină sub formă de praf cristalin de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, într-o cantitate aproximativă de 5 grame şi 43 de produse farmaceutice/substanţe psihotrope, inscripţionate GG249 şi Xanax, susceptibile a conţine substanţa ALPRAZOLAM”, arată Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului PTF Cluj, substanţele urmează să fie transmise spre expertizare la laboratorul de specialitate. În prezent sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.