Sondaj IMAS: Prăbușire catastrofală pentru PSD. A ajuns la minim istoric
Ultima Ora Exclusiv Politic

”Sah Mat la propriul rege”: Dragnea, șeful partidului de guvernământ, spune că țara pe care o CONDUCE este ”STAT DE TIP MAFIOT”

La 11 zile de la mitingul din Piața Victoriei, unde jandarmii au gazat și bătut 100.000 de protestatari, Liviu Dragnea a ieșit în public pentru prima oară. Șeful PSd a șocat opinia publică cu  declarații care mai de care mai exotice. Printre ele, Dragnea a strecurat și ideea că România ar fi un stat de tip mafiot și că pe 10 august protestatarii au încercat să dea o lovitură de stat. Matei Dobrovie, depuatat USR, a comentat pentru NewsTeam aceste date lansate de Dragnea la Antena 3.

Dragnea, șeful partidului de guvernământ, spune că țara pe care o CONDUCE este  ”STAT DE TIP MAFIOT”

NewsTeam: Dragnea, șeful partidului de guvernământ, spune că România, pe care o guvernează, este ”stat de tip mafiot”. Asta nu este ”Sah Mat la propriul rege”? Adică tu guvernezi țara și te plângi că sistemul pe care îl conduci este de tip mafiot?..

Matei Dobrovie: Spune că doar jumătate este rea, cealaltă condusă de PSD ar fi bună – și le dă românilor tot ce vor – pensii mai mari, bunăstare care nu se vede, inflație uriașă, autostrăzi lipsă etc. Dragnea are o capacitate deosebită de a se dedubla și deroba de răspundere. El însuși este capul sistemului mafiot. Are nevoie de un control psihiatric și suferă de beția de putere. PSD continuă să încerce să ascundă adevărul privind represiunea din 10 august, creând o realitate paralelă.

 

Delirul lui Dragnea cu cei patru străini plătiți pentru a-l asasina este o diversiune tipică pentru spațiul post-sovietic. Unde auzeam cam același refren în aprilie anul trecut: în Republica Moldova.

Pentru a distrage atenția opiniei publice de la problemele reale ale țării precum corupția sistemică, furtul miliardului, spălarea banilor mafiei ruse prin băncile și sistemul judecătoresc din R. Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc și-a înscenat un „asasinat” în mass-media. Potrivit informațiilor transmise de majoritatea posturilor TV şi publicațiilor on-line, precum și instituțiilor importante din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc ar fi fost ținta unei tentative de asasinat plănuită de mafia din Rusia. Doar că presupușii criminali au discutat pe stradă detaliile operațiunii și au desenat cu degetul pe pământ schema amplasării clădirii în care trebuia să aibă loc asasinatul.

La vremea respectivă arătam cum sunt folosite instituții ale statului precum Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Inspectoratul Național de Investigații și Ministerul de Interne pentru a susține scenariul „asasinatului”. Obiectivul era evident de a schimba agenda publică către teme false.

Liviu Dragnea are același obiectiv: lansarea oricărui subiect în spațiul public pentru a încerca să facă uitată represiunea violentă din 10 august și răspunderea pe care o are pentru aceasta. Cine se aseamănă, se adună! Nu va funcționa cum n-a funcționat nici dincolo de Prut!

NewsTeam: Pe 10 august s-a încercat o lovitură de stat? 100.000 de protestatari au venit în Piața Victoriei să dea o lovitură de stat? Adică jandarmii au gazat și bătut 100.000 de asasini, cu vârste între 3 ani și 101 ani (Șora)? De ce nu au reîncercat protestatarii lovitura de stat pe 11 august, când a fost din nou 100.000 de oameni în Piața Victoriei?

Matei Dobrovie: Fabulații. Liderul PSD Liviu Dragnea acuză un complot, un puci menit să-l înlăture de la putere, aşa cum o făcea şi preşedintele Turciei.

PSD şi liderul său Liviu Dragnea sunt paraleli cu buna guvernare, cu lupta anticorupţie, cu democraţia şi statul de drept, cu valorile europene în general. Nu este prima oară când Dragnea şi tovarăşii folosesc sintagma ”statul paralel”. S-a întâmplat atunci când îl acuzau pe Grindeanu de uzurparea puterii. Vă amintiţi cu siguranţă cine folosea tema asta – prietenul lui Ponta, Recep Tayyip Erdogan, în lupta sa cu Mişcarea Fetullah Gulen şi în general pentru a elimina orice opoziţie reală sau potenţială. Sub semnul luptei cu statul paralel au avut loc epurări masive în poliţie, justiţie, administraţie şi chiar în presa din Turcia. Jurnalişti au fost băgaţi la închisoare, ziare critice închise, poliţişti concediaţi, judecători trimişi la pensie.

Scopul lui Dragnea este acelaşi: controlarea tuturor instituţiilor, mai ales a justiţiei, şi impunerea unor oameni loiali în acestea. Ca urmare, nu este surprinzător faptul că modelele de inspiraţie ale lui Liviu Dragnea sunt Erdogan, Putin cu verticala puterii sau Plahotniuc, artizanul statului capturat Republica Moldova.

Vehicularea loviturii de stat este tot o încercare de a abate atenția de la gravitatea extremă a reprimării brutale a unui protest pașnic într-o țară din UE, care se pretinde a fi o democrație.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.