S-A ÎNCHIS: Vineri,  elevii nu merg la şcoală. Se suspendă cursurile îdin cauza gripei
Ultima Ora Social

S-a găsit soluția pentru manualele școlare de Geografie pline de greșeli. Ce se va întampla

S-a găsit soluția pentru manualele școlare de Geografie pline de greșeli. Ce se va întampla

Manualul de Geografie de clasa a şasea va fi tipărit din nou, după ce a apărut în peste o sută de mii de exemplare plin de greşeli. Aşa a debutat cu manualul unic Editura Didactică şi Pedagogică.

greseli manual geografie_hotnews
Foto: HotNews.ro

Editura Didactică şi Pedagogică va suporta costurile pentru retipărirea manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a.

Potrivit unui comunicat transmis luni presei de MEN, în acest caz toate costurile vor fi suportate de editură, care îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse.

MEN precizează că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o „analiză amănunţită”, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori „nu pot fi corectate printr-o simplă erată”.

„Noile manuale vor fi trimise în şcoli în cel mai scurt timp posibil. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi şi profesori din prima zi de şcoală. Ministerul Educaţiei Naţionale a întreprins până acum toate demersurile şi a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului şcolar 2018 – 2019”, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Cartea din care cadrele didactice urmau să predea elevilor Geografie este plină de greşeli. O mare apare acolo unde nu este de fapt, un stat nu există, iar multe denumiri de oraşe şi insule sunt scrise gresit.

Un milion şase sute de mii de manuale cu greşeli au fost tipărite până acum, a anunţat Editura Ministerului Educaţiei, care speră ca astfel de scăpări să nu apară şi în alte manuale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.