Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Crăciunul
Social Ultima Ora

S-a decis! Slujbele de Crăciun vor fi doar online! Colindatul restricționat

Slujbele de Crăciun oficiate de Papa Francisc vor fi transmise online anul acesta, fără participarea directă a publicului din cauza pandemiei de coronavirus, a confirmat marţi un membru al Ambasadei Germaniei la Vatican, potrivit DPA.

Ambasadele de pe lângă Sfântul Scaun au fost anunţate că liturghiile de Căciun, se vor desfăşura ”într-un cadru privat, fără ca membrii corpului diplomatic să fie prezenţi” şi vor fi transmise online, a relatat luni Agenţia catolică de presă.

Monseniorul Oliver Lahl, reprezentant al Ambasadei Germaniei, a declarat marţi pentru DPA că Vaticanul a transmis un astfel de mesaj referitor la perioada de Crăciun.

S-a decis! Slujbele de Crăciun vor fi doar online! Colindatul restricționat 7

Biroul de presă al Vaticanului nu a răspuns solicitării de a comenta informaţiile.

Pe 24 decembrie, Suveranul Pontif oficiază Liturghia din Ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru, la care asistă diplomaţi acreditaţi la Vatican şi alţi invitaţi.

Pe site-ul Vaticanului, nu există nicio referire la slujba din luna decembrie în agenda Papei Francisc, dar este confirmată tradiţionala binecuvântare ”Urbi et Orbi” din 25 decembrie.

”Urbi et Orbi” este de obicei ţinută din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Vaticanul a fost deja nevoit să anuleze prezenţa publicului la ceremoniile dedicate sărbătorilor de Paşte din aprilie, o măsură fără precedent în timpurile moderne,conform agerpres.ro.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii