Dăncilă anunță continuarea programelor ”Rabla clasic” și ”Rabla plus”. A fost aprobat bugetul
Ultima Ora Politic

S-A DECIS. Pe cine a numit Dăncilă, NOUL PREFECT al Capitalei

S-A DECIS. Pe cine a numit Dăncilă, NOUL PREFECT al Capitalei

Viorica Dăncilă a decis, în ședința de Guvern de miercuri, să îl numească în funcția de prefect al Bucureștiului pe Stana Sever Romulus, consilierul primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Stana Sever Romulus s-a remarcat prin nepromovarea unui concurs pentru funcția de consilier parlamentar, organizat de Autoritatea Electorală Permanentă, în 2014, la care a luat puțin peste 4 la proba scrisă.

Stana Sever Romulus este căsătorit, iar soția sa este polițistă locală. El o înlocuiește pe Speranța Cliseru. Pe data de 20 decembrie 2018, Speranța Cliseru și-a încetat mandatul în funcția de prefect al Capitalei, potrivit unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

În jurul Speranței Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susținut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forță, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.