S-A DECIS. Încep lucrările la AUTOSTRĂZI
Ultima Ora Social

S-A DECIS. Încep lucrările la AUTOSTRĂZI

S-A DECIS. Încep lucrările la AUTOSTRĂZI

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță semnarea contractelor pentru construirea a două tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești. Valoarea totală a contractelor semnate este de 385.000.000 euro fără TVA, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de CNAIR, directorul Narcis Neaga a semnat, la Craiova, primele trei contracte pentru proiectarea și execuția a trei loturi ale drumului expres Craiova – Pitești.

Tronsonul 1, cu o lungime de 17,7 kilometri, se întinde între km 0+000 și km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire nord a orașului Craiova, iar ca punct final limita județelor Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tierra Scavi S.p.A. va realiza tronsonul 1, valoarea contractului fiind de 76 milioane euro fără TVA.

Tronsonul 2, cu o lungime de 39,85 kilometri, este împărţit în două loturi și se întinde între km 17+700 și km 57+550, având ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Prin execuția primului lot se va face decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția lotului al doilea se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Valoarea contractului în cazul primului lot al tronsonului 2 este de 141 milioane euro fără TVA, iar în cazul celui de-al doilea lot de 168 milioane euro fără TVA. Tronsonul 2 va fi realizat de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL.

Durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 7 ani.

Lungimea totală a drumului expres este de 120 de kilometri, din care cele trei contracte semnate luni însumează o lungime de 57,55 de kilometri.

Valoarea totală a celor trei contracte este de aproximativ 385.000.000 euro fără TVA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.