S-a decis. Care va fi culoarea anului 2022. FOTO 3
Social Ultima Ora

S-a decis. Care va fi culoarea anului 2022. FOTO

Nuanţa albastru brebenoc sau saschiu a fost aleasă de compania Pantone drept culoarea anului 2022 şi este botezată Very Peri.

Very Peri a fost descrisă de Pantone ca „o nuanţă de albastru brebenoc”. Nuanţa a fost anunţată de apariţia metaverse-ului şi de impactul carantinei în contextul pandemiei.

Pantone, companie care stabileşte unele dintre cele mai recunoscute standarde coloristice, a transmis că această culoare uneşte „constanţa” albastrului tradiţional cu „energia şi emoţia” date de roşu.

„Pe măsură ce ne mişcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă şi viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Color Institute al Pantone.

 

„Înglobând calităţile albastrului, având în acelaşi timp o nuanţă violet-roşu, Pantone 17-3938 Very Peri afişează o atitudine spirituală şi veselă şi o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă şi exprimarea imaginativă”.

S-a decis. Care va fi culoarea anului 2022. FOTO 4

Compania a ales în premieră să creeze o nuanţă care nu se regăseşte momentan în catalogul său. Pentru asta, a amestecat tonuri de albastru cu violet-roşu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.