Ryanair a lansat o nouă rută, din București către Tel Aviv
Ultima Ora Social

Ryanair MODIFICĂRI MAJORE în politica de bagaje. Ce trebuie să știi

Ryanair MODIFICĂRI MAJORE în politica de bagaje. Ce trebuie să știi

Ryanair înăsprește politica de bagaje începând cu luna noiembrie și pasagerii vor avea dreptul la bord doar cu un bagaj de maxim 20 de litri, care va încăpea sub scaunul din față. Pentru bagajul de mână, gratuit până acum, se va plăti o taxă suplimentară, a anunțat compania citată de BBC News.

Din noiembrie, pasagerii vor avea în continuare permisiunea de a lua „geantă personală mică” în cabină, atâta timp cât aceasta va încăpea sub scaunul din față. Dar vor trebui să plătească 6 lire sterline în plus dacă doresc să ia la bord un bagaj mare, de 10 kg, cum ar fi un troler mic/mediu – ceea ce până acum era considerat bagaj de mână.

Pasagerii care vor vrea să aibă acces la bagaj și să îl verifice pe parcursul zborului vor plăti încă o taxă de 10 lire.

Măsura nu are drept scop obținerea de bani, a transmis compania aeriană, ci dorește să „îmbunătățească punctualitatea și să reducă întârzierile de la îmbarcare”.

Mai mult, conform noii politici, numai 95 dintre pasagerii unui zbor, adică mai puțin de jumătate, vor putea să plătească 6 lire pentru dreptul de a lua bagajul suplimentar la bord. Ceilalți vor plăti între 8 și 10 lire pentru a lua bagaje de mână.

Ryanair a spus că va crește, totuși mărimea bagajului mic pe care pasageri îl vor putea lua gratuit la bord. Acesta va fi de 20 de litri (n.r. De exemplu un rucsac de dimensiuni medii).

Ryanair a spus că va crește, totuși mărimea bagajului mic pe care pasageri îl vor putea lua gratuit la bord. Acesta va fi de 20 de litri (n.r. De exemplu un rucsac de dimensiuni medii).

Ryanair a spus că va crește, totuși mărimea bagajului mic pe care pasageri îl vor putea lua gratuit la bord. Acesta va fi de 20 de litri (n.r. De exemplu, un rucsac de dimensiuni medii).

Bagajul de cală va consta în continuare 25 de lire, transmite Ryanair.

Este pentru a doua oară anul acesta când Ryanair își modifică politica de bagaje în cabină.

Firmele rivale, cum ar fi Easyjet, Wizz și Norwegian, permit un singur bagaj de mână în cabină pentru zborurile scurte.

Kenny Jacobs, șeful departamentului de marketing al companiei Ryanair, a declarat că noua politică „va accelera îmbarcare și va reduce întârzierea zborurilor”, încurajând oamenii să călătorească cu doar un bagaj de mână și să facă check-in pentru celelalte bagaje.

În prezent, Ryanair permite clienților săi să aibă la bord o geantă mică și cei care au optat pentru îmbarcare prioritară vor putea să ia și bagajul de mână – care are până la 10 kilograme – în cabină. Ceilalți pasageri, care nu achită taxă pentru bagajul de mână, îl pot lua cu ei gratuit, dar sunt obligați să-l predea în momentul îmbarcării pentru a fi dus la cală. Ryanair a spus că această politică provoacă întârzieri.

Din noiembrie, dacă pasagerii ajung la poarta de îmbarcare cu o geantă mai mare de 20 de litri și nu au plătit taxa de prioritate, bagajul le va fi plasat la cală pentru o sumă de 25 de lire, a transmis compania.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.