Rusia acuză România. Țara noastră nu-i mai primește pe oficialii de la Moscova 1
Exclusiv Externe Ultima Ora

Rusia acuză România. Țara noastră nu-i mai primește pe oficialii de la Moscova

România a încălcat grav Carta și convenția Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU), anulând vizele membrilor delegației ruse de a participa la conferința de la București, a declarat, vineri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova.

Ambasada României la Moscova a justificat demersul menționând „o amenințare la adresa securității naționale”. „Este clar că Bucureștiul încearcă să prevină concurența loială.

Execută un ordin politic de la Washington, promovat de directorul Biroului de Dezvoltare al ITU, Doreen Bogdan-Martin. Americanca este cunoscută pentru utilizarea nerușinată a resurselor administrative pentru a-și promova candidatura”, a spus Zakharova, conform evz.ro.

Autoritățile americane abuzează de poziția lor de țară gazdă a sediului ONU, manipulând eliberarea vizelor de intrare pentru reprezentanții oficiali ai Rusia, demonstrând în mod deschis nerespectarea documentelor juridice internaționale, a mai subliniat Zakharova.

Scopul unei astfel de competiții neloiale este împiedicarea alegerea candidatului rus, Rașid Ismailov, mai arată aceasta.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.