România abordează problema migrației, care cere soluții clare și rapide
Ultima Ora Politic

România abordează problema migrației, care cere soluții clare și rapide

Pe agenda de lucru a celei de-a doua zile a reuniunii AP NATO de la Atena s-a aflat problematica migrației și situația refugiaților. Am avut astfel ocazia ca, împreună cu alți parlamentari membri ai AP NATO, să efectuăm o vizită de documentare la centrul Eleonas, unde sunt cazați aproximativ 1500 de solicitanți de azil, majoritatea din Afganistan și Siria.

Am apreciat acest moment din program ca pe o oportunitate de a înțelege mai bine dificultățile azilanților, dar și provocările întâmpinate de autorități în procesul de protecție și integrare a acestora.

În contextul extins al provocărilor globale, felul în care abordăm problema migrației rămâne o prioritate care cere soluții clare și rapide. România sprijină discuțiile și negocierile în diferite formate și dorește integrarea lecțiilor învățate cu ocazia implementării Agendei Europene pentru Migrație.

Cred că este bine ca țara noastră să susțină continuarea asistenței UE către statele din Balcanii de Vest, pentru ca acestea să facă față provocărilor migrației.

Atenția acordată migrației în cadrul evenimentelor organizate în marja Președinției României la Consiliul UE este expresia dorinței țării noastre de a întări rolul agențiilor europene cu atribuții în domeniu și de a continua discuțiile care au ca scop o reformă a Sistemului de Azil European.

Totodată, cred că nu este timpul pierdut pentru identificarea unor soluții efective și consensuale, în ceea ce privește migrația.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro Președintele Angel Tîlvar.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii