Talciocul certificatelor profesionale fără cursuri este ilegal și imoral 
Ultima Ora Sănătate

Revolta în sănătate după descoperirile medicilor falși. Ce îi așteaptă pe medici

Având în vedere descoperirea unui nou medic fals la Spitalul Județean din Ilfov, deputatul Petru Movilă, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), consideră că ministrul Sănătății trebuie să acționeze de urgență prin constituirea unei echipe de control la nivel national, formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Colegiului Medicilor din România, ai Casei de Asigurări de Sănătate și ai Ministerului Educației, care să verifice în cel mai scurt timp posibil legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toți medicii.

Revolta în sănătate după descoperirile medicilor falși. Ce îi așteaptă pe medici 1

“Acest control trebuie să vizeze toți furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât și private, precum și toți medicii din sistemul medical, fie că sunt cetățeni români sau străini. Este foarte grav ce se întâmplă în sistemul de sănătate din România. Sănătatea oamenilor e mai importantă decât orice, iar cei care au încălcat legea în astfel de situații trebuie să plătească foarte scump”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

Domnia sa a reamintit faptul că încă de săptămâna trecută, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, a făcut demersuri la acest for pentru a acționa, împreună cu instituțiile guvernamentale abilitate pentru eliminarea acestor situații.

“Impostorii care prestează acte medicale trebui sancționați foarte dur pentru că decredibilizează clasa medical din România performantă și serioasă și reprezintă un atentat la siguranța cetățenilor și siguranța națională a României”, a conchis vicepreședintele PMP, deputatul Petru Movilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.