Augustin Lazăr este de părere că Laura Codruța Kovesi are șanse foarte mari să devină șeful Parchetului European
Ultima Ora Justiție

Revocarea lui Augustin Lazăr atinge COTE MAXIME în justiție. Procurorii sunt revoltați. ”Este umilirea noastră a tuturor”

Revocarea lui Augustin Lazăr atinge COTE MAXIME în justiție. Procurorii sunt revoltați. ”Este umilirea noastră a tuturor”

Procurorul Antonia Diaconu face apel către magistrați, printr-o postare pe Facebook, pentru apărarea profesiei și demnității procurorilor, menționând că demararea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr nu a fost o evaluarea, ci umilirea sistemului.

„Am cerut acum câteva luni demisia domnului ministru al Justiției, nu ma așteptam ca acesta sa ia in vreun fel in seama solicitarea mea. Nu m-am ales decât cu o sesizare la IJ. Eu si alti mulți colegi i-am solicitat o întâlnire pentru a discuta problemele sistemului nici asta nu s-a întâmplat. Comisia de la Veneția a cerut sa fie respectate idependenta si libertatea de exprimare a magistraților romani. Nici asta nu se întâmpla. Ba, mai mult, aseara ni s-a spus ca magistrații nu trebuie sa formuleze critici la adresa oricărei/niciunei persoane. La adresa inculpaților pe care ii trimit in judecată pot face o critica? Măcar una mică?

Dragi colegi, ce s-a întâmplat aseara nu a fost o simpla evaluare, nu a fost doar umilirea unui adevarat profesionist, a fost umilirea noastră a tuturor!!! E timpul sa ne apărăm profesia si demnitatea cu toate mijloacele legale pe care le avem la îndemâna! Va rog!”, a scris procurorul Antonia Diaconu pe Facebook.

Antonia Diaconu este co-președinte al unei asociații înființate recent, Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.