Regina Elisabeta s-a supărat rău pe Putin. Decizie de ultimă oră a Angliei 1
Breaking News Exclusiv Externe Ultima Ora

Regina Elisabeta s-a supărat rău pe Putin. Decizie de ultimă oră a Angliei

Marea Britanie crește numărul de sisteme de arme către Ucraina, ca „răspuns la alte acte de agresiune ale Rusiei”, a anunțat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Ben Wallace a avertizat că „se așteaptă ca cifra reală să fie mult mai mare și mă tem că va veni și ceva mai rău” și a adăugat că acțiunea rușilor va deveni „mai brutală și mai nediscriminatorie”, potrivit The Guardian.

Anglia a furnizat  3.615 de arme antitanc Ucrainei și intenționează să continue, în scurt timp, un mic lot de rachete antitanc Javelin, a anunțat Wallace în fața parlamentarilor britanici.

„Furnizarea inițială urma să fie de 2.000 de arme antitanc New Light, arme de calibru mic și muniție”, dar a fost crescută, iar Marea Britanie „va continua să livreze mai multe”.

„Vom începe în curând livrarea unui lot mic de rachete antitanc Javelin”, a spus ministru lWallace și a adăugat că este vorba de arme considerate „sisteme defensive”, „calibrate pentru a nu escalada strategic”.

Marea Britanie va mai trimite Ucrainei și rachete antiaeriene de mare viteză Starstreak „ca răspuns la cererea acestora”, potrivit CNN.

Ministrul Apărării precizează că acest sistem de rachete „va rămâne în categoria armelor defensive, dar va permite o apărare antiaeriană mai bună”.

În două săptămâni de când a invadat Ucraina, Rusia nu a reușit încă să elimine apărarea antiaeriană ucraineană, a mai spus Wallace.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.