Newsbucuresti.ro: RAR, anunț oficial pentru șoferi: Când se renunță la anvelopele de iarnă 1
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: RAR, anunț oficial pentru șoferi: Când se renunță la anvelopele de iarnă

Registrul Auto Român, RAR, a transmis un mesaj important legat de folosirea anvelopelor de iarnă în următoarea perioadă. Astfel, instituția anunță că anvelopele de iarnă sunt necesare când condițiile meteo o impun, chiar dacă a venit primăvara, scrie newsbucuresti.ro.

„Legislația din România prevede că este obligatorie dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă atunci când se circulă pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă.

Așadar, legea NU face referire exclusiv la perioada de iarnă. Registrul Auto Român precizează că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională”, a anunțat RAR.

„Când reveniți la anvelopele de vară, să cereți personalului din atelierele autorizate să verifice starea și uzura cauciucurilor pe care urmează să le montați, pentru a vă asigura că sunt în condiții optime”, mai transmit cei de la Registrul Auto Român.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.