Republica Moldova primul pas spre aderarea la Uninea Europeană
Republica Moldova primul pas spre aderarea la Uninea Europeană
Exclusiv Ultima Ora

Război în Ucraina. Maia Sandu amenință. Ce se va întâmpla cu rușii din Republica Moldova care-l susțin pe Putin

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se implică activ în războiul dus de Putin împotriva Ucrainei.

Maia Sandu le atrage atenția cetățenilor moldoveni de origine rusă, că, în cazul în care se vor înrola în armata lui vladimir putin, vor rămâne automat fără cetățenia Republicii Moldova, conform deschidemd.ro.

”Există riscul de mobilizare a cetăţenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale ţării.

Pentru a descuraja asemenea acţiuni, analizăm oportunitatea revocării cetăţeniei moldoveneşti pentru cei cu cetăţenia Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse care vor lupta de partea agresorului.

Război în Ucraina. Maia Sandu amenință. Ce se va întâmpla cu rușii din Republica Moldova care-l susțin pe Putin 3

La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetăţenia R. Moldova fără cetăţenia Rusiei şi se înrolează de partea agresorului”, afirmt a preşedintele Republicii Moldova.

Șeful statului a declarat că, de asemenea, membrii CSS au recomandat monitorizarea mai riguroasă a situației din regiunea transnistreană, în contextul creșterii numărului de incidente în zona de securitate.

Potrivit ei, cetățenii sunt supuși unor controale neconforme cu misiunea de ”pacificare”. Maia Sandu a notat că riscurile de securitate sunt în creștere, așa că autoritățile trebuie să consolideze toate structurile de forță.

Totodată, în contextul declanșării mobilizării parțiale în Rusia, Ministerul de Externe va acorda asistență cetățenilor R. Moldova aflați în prezent în Rusia și care vor să se întoarcă acasă.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.