Rareș Bogdan dă lovitura PSD! Funcție importantă obținută în Parlamentul European
Rareș Bogdan dă lovitura PSD! Funcție importantă obținută în Parlamentul European
Ultima Ora Politic

Rareș Bogdan dă lovitura PSD! Funcție importantă obținută în Parlamentul European

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a fost numit membru în Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din cadrul Uniunii Europene, inclusiv privind dezinformarea.

Această comisie specială, unde va activa Rareș Bogdan va trebui să identifice domeniile posibile care ar necesita acțiuni legislative și non-legislative în legătură cu platformele de socializare, să sugereze acțiuni coordonate la nivelul UE pentru combaterea amenințărilor hibride și să contracareze campaniile de informare și comunicarea strategică a țărilor terțe maligne care aduc prejudicii Uniunii Europene.

Înființarea acestei comisii speciale apare într-un context dinamic în care criza COVID-19 a accelerat acțiunile de dezinformare și de discreditare a Uniunii Europene dinspre țările terțe, reliefând totodată și o coordonare a strategiilor de propagandă promovate de Rusia și China.

În timpul crizei, UE și-a intensificat activitatea de informare a cetățenilor cu privire la riscuri și de consolidare a cooperării cu alți actori internaționali pentru combaterea dezinformării.

Comisia a demontat miturile legate de coronavirus, pe site-uri web care au înregistrat peste 7 milioane de vizualizări. Serviciul European de Acțiune Externă, împreună cu Comisia, a consolidat comunicarea strategică și diplomația publică în țările terțe, inclusiv în vecinătatea UE.

În ultima vreme, PSD acuză Guvernul că dezinformează în ceea ce privește numărul de români infectați cu COVID-19. Mai mult, pe rețelele de socializare, oamenii plătiți de PSD, spun că virusul nu există. Totodată, mai mulți simpatizanți și membrii ai partidului au participat la mitinguri ANTICORONAVIRUS!

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii