Ramona Mănescu: Atacul terorist de la ambasada României din Kabul a durat câteva ore. Talibanii au folosit mașini capcană, mitraliere, tiruri 1
Ultima Ora Politic

Ramona Mănescu: Atacul terorist de la ambasada României din Kabul a durat câteva ore. Talibanii au folosit mașini capcană, mitraliere, tiruri

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc luni noapte în Kabul, Afganistan. Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a oferit marți la Antena 3 detalii amănunțite despre atentatul împotriva României:

  • Este un eveniment tragic pentru Romania. Un om si-a pierdut viata. Un om tanar nascut in 1976 si-a dat viata sa ii salveze pe ceilalti in efortul de a combate aceste atac terorist. Este incredibil ca in continuare cu eforturile Romaniei si ale NATO in Afganistan sunt in continuare aceste atacuri teroriste. S-a intamplat acum sa atace misiunea romana, dar va spun ca e la ordinea zilei.
  • A fost un atac sustinut, cu masini capcana, cu tot tacamul asa cum sunt obisnuiti teroristii talibani sa actioneze.
  • Colegul ranit e in afara pericolului
  • 12 diplomati romani au fost in total in momentul atacului.
  • Atacul a inceput aseara la ora 20.00. A durat cateva ore. A fost un asalt cu mitraliere dupa masinile capcane, a fost un tir. Dimineata au reusit sa ii evacueze, spre dimineata. Acum sunt in siguranta. Dupa ce au atacat cladirea principala au incendiat alte anexe. Locul nu mai poate fi folosit acum.
  • Colegii au fost transferati la baza NATO de acolo

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.