Lovitură cruntă pentru parlamentari. Raluca Turcan anunță eliminarea pensiilor speciale
Lovitură cruntă pentru parlamentari. Raluca Turcan anunță eliminarea pensiilor speciale
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Raluca Turcan anunță Nucleara în justiție. PSD este Terminat. Iordache și Nicolicea vor fi șocați

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, duminică, la Sibiu, că Guvernul va angaja răspunderea pe abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată modificarea legii de către Parlament. Turcan afirmă că 20.000 de infractori periculoși au ieșit din închisoare beneficiind de această lege.

„Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiți puși în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, la Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan.

Turcan spune că sub pretextul unor condiții improprii de detenție, aproape 20.000 de infractori periculoși au ieșit din închisoare în urma recursului compensatoriu.

Vicepremierul afirmă că problema posibilelor amenzi din partea CEDO poate fi rezolvate prin alte mijloace de sigurnață.

„Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi: brățări electronice, personal de probațiune sau chiar construcția unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluție. Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare și vom include la angajarea răspunderii și prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistrați. În acest fel, evităm blocarea justiției și rejudecarea a mii de procese”, a mai spus Turcan.

Vicepremierul a mai anunțat că Guvernul va include și modificarea condițiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar și trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanțele inferioare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.