Rafinăria Rafo, vânată de un”investitor” despre care Linkedin spune că este ”țepar”
Ultima Ora Economic Exclusiv

Rafinăria Rafo, vânată de un ”investitor” despre care Linkedin spune că este ”țepar”

După o istorie postdecembristă zbuciumată, Rafinăria Rafo, una dintre cele mai mari din România, intră din nou în vizorul unor posibili investitori. Doar că printre aceștia apare unul considerat deosebit de periculos din cauza țepelor pe care le-a dat în diferite afaceri.

Rafo este vizata acum de investitori din Iran, Irak, Italia, Luxemburg, Rusia, Georgia, Elveţia, Ucraina, Australia, SUA, Turcia şi din alte state astfel:

  1. EME TECH CO., LIMITED cu sediul in Hong Kong, Adresa: 31 Hung To Road, Hong Kong, inregistrata in 2011 ca societate pe acțiuni
  2. Renewable Industries Orientul Mijlociu (RIMEL) şi KST Partners Ltd. din Coreea de Sud au format un consorţiu – KST&RIMEL Holdings Ltd.
  3. Royal Luxemburg Soparfi, din Luxemburg
  4. Ukrneftemash EPC LLC, din Kharkov, Ucraina

Director general al EME Tech co ltd este Ehsan Mehdizadeh. Acesta a absolvit Universitatea din Tabriz, Iran. Interesant este ca la 27 iulie 2016, pe rețeaua Linkedin, a fost postată o alertă „scam alert” prin care utilizatorii retelei sunt avertizați să nu intre în contact cu anumite persoane, întrucât acestea au fost semnalate cu acțiuni de înșelătorie. Printre aceste persoane, era menționat și Ehsan Mehdizadeh, în calitate de reprezentant al Companiei EME TECH CO LTD.

(Vezi documetul aici: oferta rafo – EME TECH-1 )

RAFO Onești este o rafinărie de petrol din România, fondată în anul 1956 în orașul Onești. Numele (înregistrat în anul 2001) provine din abrevierea cuvintelor „Rafinăria Onești”. Este prima cea mai mare societate de pe Platforma Petrochimică Borzești, aflată la periferia N-E a orașului. De asemenea, a fost cel mai modern combinat de prelucrare a petrolului din S-E Europei, folosind tehnologii americane, românești, germane, elvețiene și rusești. Materia primă este preluată din zonele petrolifere ale județului Bacău și prin conducta S.C. Oil Terminal S.A Constanța – Bărăgan – Onești ce asigură rafinăriei să funcționeze la 2.6 Mtpa. Principalele produse petroliere realizate sunt benzinelemotorinelepropanulGaz Petrolier Lichefiat (GPL)păcuracocsul de petrolpropilenaparaxilenanafta și sulful de petrol. Se situează pe locul 3 ca mărime în țară după rafinăriile Petrobrazi și Petromidia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.