Volodimir Zelenski pregătește lovitura decisivă pentru Putin
Volodimir Zelenski pregătește lovitura decisivă pentru Putin
Exclusiv Externe Ultima Ora

Putin mai primește o lovitiră cruntă. Ajutor nesperat pentru Zelenski

Elveţia s-a alăturat celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, dar neutralitatea ţării „nu este pusă sub semnul întrebării”, afirmă preşedintele Elveţiei, transmite Le Figaro. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, consideră, însă, că acesta este ”un semnal foarte important pentru întreaga lume”, transmite News.ro.

”Elveţia s-a alăturat astăzi celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene – şi sunt recunoscător pentru acest lucru. Atunci când o astfel de ţară nu rămâne neutră în ceea ce priveşte protecţia valorilor şi a moralităţii umane, acesta este un semnal foarte important pentru întreaga lume”, a afirmat Zelenski, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

În pofida sancţiunilor împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”, a declarat, miercuri, preşedintele Ignazio Cassis, făcând distincţie între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

„Bineînţeles că există un sentiment de mai mare unitate în Europa împotriva acestei agresiuni care ne-a trezit pe toţi dintr-o situaţie de pace de care ne-am bucurat timp de 70 de ani”, a declarat preşedintele în timpul unui interviu cu câţiva jurnalişti la sediul ONU din New York.

Dar „Elveţia este întotdeauna neutră, neutralitatea Elveţiei nu este pusă sub semnul întrebării”, a spus el, respingând ideea unei apropieri de NATO.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.