Purtătorii de steaguri ale Ungariei vor avea o surpriză la Șumuleu Ciuc. Ce le-a pregătit Papa Francisc 1
Ultima Ora Politic Social

Purtătorii de steaguri ale Ungariei vor avea o surpriză la Șumuleu Ciuc. Ce le-a pregătit Papa Francisc

Mii de pelerini cu steaguri maghiare îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc. Efervescența maghiară va avea însă o surpriză: Suveranul Pontif a solicitat ca româna să fie prima limbă tradusă.

Papa Francisc oficiază, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, în a doua zi a vizitei sale în România

Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenţi, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale Papa Francisc de la Şumuleu Ciuc, anunţă Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

Potrivit informaţiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

Mii de pelerini cu steaguri maghiare îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc. Dar…

Sanctitatea Sa va oficia Sfanata Liturghie în limba italiană, Vaticanul insistând ca prima limbă în care va fi tradusă să fie româna, apoi maghiara. La Basilica minora de la Sumuleu Ciuc este așteptat să participe astazi și președintele Ungariei, aici desfășurându-se în mod tradițional cel mai mare pelerinaj catolic din Europa răsăriteană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.