Europarlamentarul Siegfried Mureșan
Europarlamentarul Siegfried Mureșan
Ultima Ora Politic

PSD susține angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței de vară

Deputatul social democrat de Bacău, Elena Hărătău, susține angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței de vară, în acest sens având un dialog cu  Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

„Mai mulți elevi băcăuani și-au exprimat dorința, în cadrul audiențelor de la biroul meu parlamentar, de a munci în timpul vacanței de vară. Aceștia vor să știe care sunt condițiile necesar a fi îndeplinite pentru ca demersurile lor de a presta diferite activități remunerate să fie în concordanță cu legea”, a arătat parlamentarul PSD, într-un document oficial trimis conducerii Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

În finalul interpelării parlamentare, Elena Hărătău a formulat mai multe întrebări către ministrul Muncii, după cum urmează: „1. În ce mod pot munci elevii cu contract individual de muncă pe durata determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, potrivit legilor în vigoare?; 2. Care sunt condițiile ce trebuie întrunite de elevi, pentru ca ei să se poată angaja pe timpul vacanțelor?; 3. Ce stimulente financiare primesc angajatorii care angajează elevi sau studenți pe perioada vacanței?; 4. Care este estimarea MMJS referitoare la numărul elevilor și studenților care vor fi angajați în această vacanță de vară, raportat la experiența anilor trecuți, atât la nivel național, cât și în județul Bacău?”.

„Consider că este important pentru educația și viitorul elevilor și studenților noștri ca ei să presteze diferite munci de sezon în vacanța de vară. Astfel, le va crește capacitatea de auto-gospodărire, vor dobândi experiențe noi, și vor avea mulțumirea de a dispune de banii câștigați de ei, fapt ce va contribui la dezvoltarea spiritului de independență al tinerilor. De asemenea, există anumite facilități pentru antreprenorii care angajează elevi și studenți pe perioada vacanțelor, ceea ce stimulează în mod evident desfășurarea acestor activități”, a concluzionat deputatul băcăuan într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.