PSD dă astăzi mita electorală: pensiile speciale pentru primari și toată administrația locală. Din ce se plătesc?
Ultima Ora Economic Politic Social

PSD propune impozitarea pensiilor speciale, la mișto: doar ceea ce depășește 10.000 de lei

Coaliția la guvernare intenționează să impoziteze pensiile speciale, doar la sumele ce depășesc 10.000 de lei.

„Personal, susțin ideea unei impozitări pentru diferența care depășește 10.000 de lei lunar, dar cu mențiunea că este vorba despre pensiile necontributive. Chestiunea procentului este secundară, acolo e loc de dezbatere pe calcule. Impozitarea se va aplica doar diferenței ce depășește 10.000 de lei lunar, nu întregii pensii. Astfel, dacă am o pensie de 12.000 de lei, impozitul, de 50%, 60%, 90% sau cât se va stabili, se aplică doar pentru diferența de 2000 de lei”, a declarat, pentru Europa Liberă, liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae.

Ideea este susținută și de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, actualul președinte executiv al PSD.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Coaliției de guvernare care a avut loc în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat. El urmează să fie reluat în Coaliție pentru a se vedea dacă se ajunge la un acord privind impozitarea pensiilor foarte mari.

Pensiile speciale au fost intens susținute de PSD în perioada mandatului lui Liviu Dragnea, social-democrații votând legea în Parlament. Ei le-au cerut celor din Opoziție să nu își ridice de la casierie pensiile speciale dacă nu sunt de acord cu ele.

După dezastrul din alegerile europarlamentare, PSD vrea să lase impresia că și-a schimbat optica. Vine campania electrorală pentru prezidențiale, iar discursul politic tip ”Dragnea” s-a arătat falimentar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.