Victor Ponta dinamitează scena politică. Liderul Pro România spune pe cine votează în turul II. Apel la stânga unităVictor Ponta dinamitează scena politică. Liderul Pro România spune pe cine votează în turul II. Apel la stânga unită
Victor Ponta dinamitează scena politică. Liderul Pro România spune pe cine votează în turul II. Apel la stânga unită
Ultima Ora Justiție Politic

PSD, Pro România și UDMR au votat cot la cot pentru respingerea proiectului „Fără penali”

Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor privind alegerea primarilor în două tururi, inițiativa legislativă „Fără penali”, precum și abrogarea recursului compensatoriu, solicitarea dezbaterii acestora fiind făcută de liderul deputaților liberali Raluca Turcan.

USR a condiționat discuțiile privind susținerea premierului desemnat Ludovic Orban de adoptarea acestor legi de către Parlament, invocând că astfel se poate testa majoritatea în jurul noului guvern liberal.

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a solicitat, luni, în ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților includerea pe ordinea de zi a proiectului pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, inițiativa USR „Fără penali”, precum și inițiativa legislativă privind transpunerea în lege a rezultatului referendumului național convocat pe 26 mai 2019.

Pentru includerea proiectului „Fără Penali” pe ordinea de zi a plenului Camerei au votat PMP, USR, PNL și minoritățile, în timp ce Pro România și PSD s-au abținut, informează Mediafax.

În ceea ce privește inițiativa alegerii primarilor în două tururi, PNL, USR și USR au votat pentru includerea pe ordinea de zi, iar Pro România și PSD s-au abținut. Minoritățile nu au votat propunerea PNL. Inițiativa „Fără penali”, cea a abrogarii recursului compensatoriu și proiectul de lege pentu alegerea primarilor în două tururi de scrutin fac parte din lista de condiții impuse de USR pentru susținerea Guvernului PNL la votul din Parlamentul României.

„Să explicăm / nu există nicio Alianța PSD – PRO – UDMR – Minorități ( toți cei care s-au abținut azi la vot) / este doar o lecție pentru USR care, din aroganță sau din ignoranța , nu înțeleg să își respecte electoratul și regulile democratice!

ProRomania susține și va vota pentru :

  1. abrogarea recursului compensatoriu încazul infracțiunilorde violență
  2. pentru revenirea lasistemulde alegerea a primarilor din două tururi ( aplicabilă însă, cel mai probabil, din 2024 )
  3. legea careinterzice ocuparea funcțiilorpublice de către cei condamnați penal de un judecător ( nu “penalii” – că acum “penal” este Dan Barna , iar eu care sunt achitat de judecători aștept de câțiva ani scuzele celor care mă făceau “penal”)!

Vom vota aceste proiecte pentru că așa considerăm că așteaptă electoratul nostru – nu însă că așa ne cer sau ne amenință Barna și USR !

Azi Dan Barna și USR au venit cu aceste proiecte că un șantaj la adresa PNL în războiul lor absurd de ocupare ( prin manipulare) a electoratului de dreapta – oricum proiectele erau blocate la Comisii și nu pot fi votate până nu au raport – totul a fost doar UN JOC DE IMAGINE / și PRO România , și UDMR și Grupul Minorităților le-au dat o mică lecție : ‘nu aveți majoritate, nu folosiți voturile noastre că să va bateți cu PNL, nu șantajați PNL prin jocuri la Camera Deputaților, luptați-va cât vreți cu PNL dar nu va bazați pe noi pentru asta’!

Am făcut un pas bun pentru România dând jos Guvernul Dancila – Arsene – Baroni PSD ( controlat de analfabeți și interlopi) / acum însă ProRomania NU va participa la jocurile de șantaj între PNL și USR arbitrate de Băsescu Petrov – și nici NU vom vota niciodată ceva de frică sau sub presiune ( am rezistat la presiunea și amenințările lui Dragnea și Dancila , PNL și USR încearcă acum să se comporte la fel dar sunt doar caraghioși)!”, a scris Ponta pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD va rămâne într-o zona neutră și va fi precum Elveția, întrebat, luni, la Parlament, cum vor proceda social-democrații cu privire la aceste proiecte. „În primul rând nu e atributul Biroului permanent al Camerei Deputaților, e atributul Comitetului liderilor. În schimb, am văzut și eu ce proiecte de legi au devenit deodată foarte interesante în acest nou context de formare a guvernului și am ținut să specific colegilor din cele 5 partide care au creat această nouă coaliție și majoritate în Parlamentul României, că PSD rămâne în continuare consecvent și noi suntem într-o zona neutră, precum Elveția în acest moment. Nu vrem să ne implicăm în negocierile dânșilor, aprobând anumite proiecte, unor sau altora. Așa că noi rămânem în continuare, ne abtim și dânșii să își continue negocierile pentru formarea noului Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, luni, că trecerea reformelor solicitate de partid înseamnă „testarea” majorității PNL, majoritate pe care acesta consideră că premierul desemnat Ludovic Orban și Klaus Iohannis și-au asumat-o. Barna a spus că dacă nu există majoritate USR nu va avea ce să voteze.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii