PSD nu o mai poate împiedica pe Kovesi să ajungă procuror șef european. Avertisment din Parlamentul European 1
Ultima Ora Politic

PSD nu o mai poate împiedica pe Kovesi să ajungă procuror șef european. Avertisment din Parlamentul European

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a reacționat miercuri la declarația președintelui PE, Antonio Tajani, de susținere a Laurei Codruța Kovesi, susținând că acesta ”nu acceptă ca un candidat votat democratic, certificat drept credibil și competent să fie împiedicat prin abuzuri ale PSD”, conform mediafax.ro

”Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, tocmai a susținut în plenul Parlamentului European o declarație extraordinară cu privire la candidatul Parlamentului pentru poziția de procuror-șef european. Când președintele Parlamentului European face o declarație de la tribuna Parlamentului, el vorbește în numele întregii instituții”, a scris pe Facebook Siegfried Mureșan.

El a mai afirmat că Antonio Tajani a făcut această declarație deoarece Parlamentul European a avut o procedură extrem de serioasă pentru desemnarea candidatului nostru,o audiere publică urmărită de sute de mii de oameni, precum și două rânduri de voturi transparente, democratice, în două comisii de specialitate.

”Parlamentul European este o instituție democratică, iar președintele Parlamentului nu acceptă ca un candidat votat democratic, certificat drept credibil și competent să fie împiedicat prin abuzuri ale PSD făcute la comanda infractorului Liviu Dragnea. Asta e situația, iar Europa o înțelege foarte clar”, a adăugat Mureșan.

Președintele PE, Antonio Tajani,a făcut miercuri o declarație de susținere a Laurei Codruța Kovesi, afirmând că va trimite o scrisoare autorităților române în care le va cere să nu pună obstacole la participarea acesteia la toate fazele procedurii de selecție pentru postul de procuror șef european.

Pe 27 martie a avut loc a doua rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-şef european, funcție pentru care candidează și Laura Codruța Kovesi, care însă nu s-a finalizat cu o concluzie.

Mai urmează două runde de negocieri între echipa PE şi Consiliu, pe 4 şi 10 aprilie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, miercuri, contestaţia Laurei Codruţa Kovesi împotriva controlului judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanța supremă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.