PSD-iștii i-au urat lui Șora, pe care îl numesc ”Tutankhamon”, o moarte rapidă. Filosoful i-a atenționat: cine s-a legat de faraon, a avut necazuri...
Ultima Ora Politic Social

PSD-iștii i-au urat lui Șora, pe care îl numesc ”Tutankhamon”, o moarte rapidă. Filosoful i-a atenționat: cine s-a legat de faraon, a avut necazuri…

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora, în vârstă de 102 ani, a publicat un mesaj pe Facebook adresat celor care-i urează „moarte rapidă” şi care i se adresează cu apelativul „Băi, Tutankhamon!”, prevenindu-i că blestemul faraonului nu este o legendă.

”Dragi prieteni,

primesc, în ultima vreme, răvașe buclucașe care încep cu formula de adresare „Băi, Tutankhamon…“. Firește, autorii răvașelor nu știu că faraonul Tutankhamon n-a apucat să trăiască nici 20 de ani. După cum nu știu nici că mumia dumnealui s-a răzvrătit în sarcofag, intrând în mare combustie din pricina unor lichide și misterioase alifii folosite la îmbălsămare.

Că domnii care-mi scriu bilete de amor, urându-mi moarte rapidă, nu cunosc amănunte egiptologice – este limpede. Aș vrea, totuși, să-i previn că, de-a lungul timpului, nu le-a priit deloc celor ce s-au legat de faraonul Tutankhamon, și n-au murit împăcați, de moarte bună, cei care i-au luat numele în derâdere. „Blestemul faraonului“ – spun cititorii de hieroglife – nu este, vai!, doar o legendă.

Acestea fiind stabilite, vă semnalez cea mai recentă apariție în domeniu, cartea unui rafinat specialist, Christina Riggs, instructivă în multe privințe. Așa, de pildă, afli cum, dacă nu ar fi fost o invazie de cobre în delta Nilului, pe când făcea săpături, Howard Carter nu și-ar fi mutat șantierul din loc, iar mormântul lui Tutankhamon ar fi rămas, poate, și astăzi ascuns sub praf și pulbere. În orice caz, nu s-ar mai fi găsit – în anul 2019 – câțiva români ciudați care să folosească numele lui ca pe o insultă.

Mihai Șora(zis și Tutankhamon al II-lea)

București, 6 martie 2019”, scrie Mihai Șora pe Facebook

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.