Preşedintele Iohannis se va consulta cu partidele, marți, pentru punerea în aplicare a referendumului
Ultima oră. Noii miniștri au depus jurămintele
Ultima Ora Politic

PSD îl atacă pe Iohannis. ”Să-și ceară scuze față de toți copiii și părinții”

 Social-democrații au transmis, luni pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis va trebui să își ceară scuze tuturor copiilor și părinților care nu au primit alocațiile mărite de la 1 martie, în cazul în care CCR respinge sesizarea sa pe buget, scrie mediafax.ro

„Iohannis a blocat toate investițiile noi la nivel local. Niciunul dintre primarii sau președinții de consilii județene nu poate demara investiții noi din cauza președintelui care a contestat bugetul la Curtea Constituțională. Deci, din cauza obsesiei sale de a ataca și de a bloca PSD, Iohannis pune bețe-n-roate chiar primarilor din partidul care îl susține la alegerile prezidențiale. Dar cei care suferă în final sunt cetățenii care așteaptă realizarea noilor investiții în drumuri, școli și spitale. Dacă plângerea sa la Curtea Constituțională va fi respinsă, Iohannis va trebui să își ceară scuze față de toți copiii și părinții care nu au primit alocațiile mărite de la 1 martie și față de toți cetățenii care așteaptă realizarea și județele lor!”, au transmis, luni, social-democrații, pe pagina de Facebook a PSD.

Reacția PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eșuat”, anunțând că cere CCR o analiză și pe Legea de aprobării plafoanelor.

Judecătorii constituționali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările șefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.