PSD este în delir. Simte că pierde puterea. ”Măcar să preia programul nostru de guvernare” 1
Ultima Ora Politic

PSD este în delir. Simte că pierde puterea. ”Măcar să preia programul nostru de guvernare”

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat că luna aceasta, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar urma să lanseze primele magazine cu produse preluate direct de la fermieri, măsură PSD. Ea susține că măsura ar trebui să fie preluată și de viitorul guvern, „dacă tot nu au program de guvernare”.

„Luna aceasta, ministrul Petre Daea urmează să lanseze primele magazine cu produse preluate direct de la fermieri. Sper ca aceste măsuri sa fie preluate și de o guvernare viitoare pentru că sunt benefice tuturor romanilor. Dacă tot nu au program de guvernare, măcar sa îl aplice pe al nostru.”, a afirmat Lia Olguța Vasielscu, într-o postare, pe Facebook.

Social-democratul a mai adăugat că guvernul Dăncilă a reușit să implementeze multe măsuri benefice pentru domeniul agricol, cum ar fi dezvoltarea sistemului de irigații, subvenții oferite fermierilor, acțiuni cu un impact pozitiv asupra situației României la nivel european, după ce PSD a intrat la guvernare.

„Când am venit la guvernare, suprafața irigată a Romaniei era de doar 300.000 de ha. Atât reușiseră toate guvernele de dupa revoluție, la un loc. Acum este de 1.400.000 ha. Cred că este relevantă comparația. Suntem pe primul loc în Europa la trei tipuri de culturi, am dat subvențiile la timp pentru ca fermierii să nu se mai împrumute la bănci și am înființat Casa de Comert Agroalimentară Unirea care ar urma să ia fructele și legumele direct de la producători și să le vândă proaspete, la prețuri de producător, în magazine de tip economat.”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat după ce PNL a acuzat PSD că măsurile adoptate în ultimii ani anticipează o recesiune. Fostul ministru al Muncii susţine că România are cea mai mare creştere economică şi se întreabă cum intra ţara în criză doar când se apropie PNL de guvernare.

„ Băieţii de la PNL vă pregătesc psihic! Vin la guvernare, deci vin tăierile! Greaua moştenire, OUG 114/2018 etc… Ştiţi poezia! Cu datele INS şi Eurostat nu prea se pun ei de acord însă! România are cea mai mare creştere economică din Europa de vreo trei ani, şomajul scade, datoria publică scade! Cum dracului vine criză peste noi doar când se apropie ăştia de guvernare?”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook, în urmă cu câteva săptămâni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.