PSD crește pensiile speciale pe furiș. Beneficiarii sunt în Parlament
Ultima Ora Economic Politic Social

PSD crește pensiile speciale pe furiș. Beneficiarii sunt în Parlament

Un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea a trecut, luni, de Senat, prin adoptare tacită. Acest proiect măreşte pensiile speciale ale funcţionarilor parlamentari. 

„PSD vrea creşterea pensiilor speciale pe furiş.

Senatul a adoptat ieri, tacit, un proiect legislativ iniţiat de PSD. Ce face acest proiect? Măreşte pensiile speciale ale funcţionarilor parlamentari. De ce tocmai funcţionari parlamentari? Pentru că „cine împarte parte îşi face”.

Practic, Partidul Social Democrat ne confirmă că, pentru ei, nu toţi românii sunt egali. Cei care sunt mai apropiaţi de centrii de putere şi care le acceptă abuzurile mai mult, vor fi recompensaţi cu privilegii.

Știţi care e culmea? Că iniţiatorii acestui proiect sunt printre cei care au votat împotriva creşterii alocaţiilor la copii, pe motiv că nu sunt bani.

Funcţionarii publici care vor primi aceste pensii speciale mărite le vor mulţumi celor de la #PSD pentru acest cadou. Dar nu lor ar trebui să le mulţumească. Ci nouă, românilor care muncesc şi plătesc printre cele mai mari taxe şi impozite pe muncă din Europa de est”, explică Grigore Gheorghe, un oficial PNL. Grigore Gheorghe este primar PNL în Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

Practic, este vorba de o măsură prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază.

„Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73.1 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 59/2007 privind modificarea şi completarea unor acte din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, prevede completarea adusă articolului 73 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar.

Această măsură este valabilă şi pentru persoanele care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti.

Decizia finală va fi luată de Camera Deputaţilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.